fbpx

Grenzen stellen

Krijg je het Spaans benauwd als je nog maar denkt aan het stellen van je grenzen?

We zijn geprogrammeerd om leuk en aardig gevonden te worden door anderen, want als je vroeger buiten de groep viel, kon dat je kans tot overleven aanzienlijk verminderen.

Ondertussen kunnen we aannemen dat dit vandaag de dag net wat minder van levensbelang is.

Ja, we hebben allemaal nood aan liefdevolle en sociale contacten. Toch zie ik veel HSP zichzelf totaal wegcijferen omdat ze denken dat hun vrienden en familie hen anders zouden laten vallen.

Het vreemde is dat dit evengoed geregeld gebeurt.
Dan hebben ze jarenlang niet naar hun eigen noden en behoeften geluisterd en vallen ze alsnog in een diepe put vol teleurstelling. Alleen maar pleasen, is dus geen garantie voor blijvende relaties.

Meer nog, aan het einde van de rit ben jij de enige die met een leeg gevoel achter blijft. Ik zie het zo vaak wanneer klanten niet begrijpen waarom bepaalde vriendschappen of relaties niet blijken te werken.

Als HSP heb je veel nood aan diepgang, maar zolang jij je verstopt en je ‘echte’ ik niet laat zien, omdat ze je anders misschien niet meer graag hebben of minder leuk vinden, sta je iedere vorm van connectie juist in de weg.

Het enige wat je nodig hebt, is liefdevolle duidelijkheid.
Je hoeft helemaal niet bikkelhard overal NEE op te zeggen.

Kan je jezelf en je omgeving dat plezier doen?
Dat je vanuit een bepaalde zachtheid, die helemaal bij je past, open en eerlijk zegt wat voelt en nodig hebt? Ik garandeer je dat je een heel nieuw niveau van verbinding ontdekt door jezelf dit toe te staan. Wees wat minder hard voor jezelf. Het is oké. Jij mag er helemaal zijn!

gerelateerde artikelen

Overprikkeling

Altijd beschikbaar? Als artiest en ambitieuze ondernemer is overprikkeling dagelijkse kost.Je hoort overal “aanwezig” te zijn en er wordt altijd wel iets van je gevraagd.…

Herontdek jouw werkplezier

Dat het leven te kort is, beseffen we ons allemaal… Dat we iedere dag moeten genieten alsof het onze laatste is… niet zo zeer. Daar bedoel…